Tanalle kehitetyt järjestelmät ovat tärkeässä roolissa tuotannonohjauksessa ja laadunhallinnassa

Tanan työntekijä töissä kaatopaikalla, taustalla Tanan kone

SC Software toteutti kaatopaikkajyriä ja jäterepijöitä valmistavalle Tana Oy:lle laatupoikkeamien hallinnan sekä tuotannonsuunnittelun järjestelmät. Ratkaisut ovat olleet käytössä Tanalla nyt pari vuotta, ja ne ovat osoittautuneet arvokkaiksi Tanan kumppaniverkoston välisessä yhteistyössä: 

“SC Softwaren toteuttamat järjestelmät ovat Tanalla hyvin tärkeässä asemassa koko yrityksen tasolla”, kertoo Tanan Production Planning Manager ja järjestelmien pääkäyttäjä Juha Tapanen. “Tanalla ei ole omaa tuotantoa, vaan se tapahtuu kumppaniverkoston kautta. Järjestelmien avulla ohjaamme koko verkostomme toimintaa.” 

Tuotannonsuunnittelun automatisointi poisti excel-jumpan 

Ennen järjestelmän käyttöönottoa tuotannonsuunnittelua tehtiin Tanalla viikoittain excelien avulla. Tapasen mukaan excelin huono puoli oli, että uusia koneita suunnitelmaan lisätessä excel ei huomioi aikatauluristiriitoja, eikä vaikutuksia muiden koneiden valmistukseen. Näin eri koneiden tuotantoaikataulujen sumplimiseen kului paljon aikaa ja vaivaa.  

“Haaveilimme omasta tuotannonsuunnittelun ratkaisusta. Markkinoiden ERP-järjestelmät eivät tue meidän tyyppistä prosessia, jossa tuotantoa ohjataan kumppaniverkostossa. SC Softwaren ammattilaiset ymmärsivät heti tarpeen ja toteuttivat tehokkaasti meille räätälöidyn ratkaisun”, Tapanen toteaa. 

Tuotannonsuunnittelujärjestelmässä on eritelty kaikki valmistuksen vaiheet ja niihin liittyvät aikataulut ja resurssit. Muutosten tullessa järjestelmä aikatauluttaa suunnitellut valmistusvaiheet uudelleen automaattisesti, ottaen huomioon myös mahdolliset poikkeamat.  

“Järjestelmä on tuonut näkyvyyden tuotannonsuunnitteluun ja tilauskantaan koko verkostolle aina myynnistä materiaalitoimitukseen. Näemme nyt visuaalisesti suunnitelman noin vuodeksi eteenpäin, mikä helpottaa tuotannon valmistelua. Ratkaisun käyttöönotto on näkynyt myös säästettynä työaikana, sillä palaverien, väärinkäsitysten ja virheiden määrä on vähentynyt”, Tapanen kertoo.  

Laatupoikkeamien käsittely vastuutettu koko verkostolle 

Laatupoikkeamien hallinnan ratkaisulla Tana hallinnoi tuotteissaan ja niiden osissa havaittuja laatupoikkeamia. Ennen järjestelmän käyttöönottoa homma pyöri yhteiskäyttöisen excelin avulla. Tapasen mukaan kuitenkin heikon suorituskyvyn ja bugien aiheuttama epäluotettavuus olivat syitä, joiden vuoksi excel haluttiin korvata aidolla järjestelmällä. 

“Laatupoikkeamien hallinnan ratkaisussa on tärkeää se, että poikkeamahavainnot saadaan keskitetysti järjestelmään ja virheestä vastuullinen taho hoitaa korjaavat toimenpiteet. Poikkeamilla on aina vastuuhenkilö, jolloin ne tulevat hoidetuksi, eivätkä reklamaatiot katoa henkilökohtaisiin sähköposteihin”, Tapanen listaa. 

“Poikkeamien raportoinnista saamme myös arvokasta tietoa tuotekehitykseen, kun näemme esimerkiksi, mihin tuotteen osa-alueisiin laatupoikkeamat kohdistuvat”, Tapanen lisää. 

Yhteistyö jatkuu 

SC Softwaren ja Tanan tiivis yhteistyö jatkuu järjestelmien jatkokehityksen sekä uusien ratkaisujen saralla.  

“Annan SC Softwarelle kehut siitä, kuinka hienosti on saatu toteutettua toimivat ja helposti ylläpidettävät järjestelmät Tanan tarpeiden mukaisesti räätälöitynä”, Tapanen päättää.  

Tutustu valmistavan teollisuuden ratkaisuihin

Tutustu ohjelmistokehityspalveluihin


Ota yhteyttä tai varaa esittely!

Autamme pohtimaan juuri teille sopivia ratkaisuja. Jätä viesti lomakkeella, tai ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan.

mari niemelä
Mari Niemelä
Head of Business Unit, Trade Union Solutions & Custom ERP mari.niemela@scsoftware.fi +358 50 567 5491
Tavataanko tapahtumassa?
Katso tulevat tapahtumat →