Neovalle räätälöity ohjelmistoratkaisu alle budjetin ja aikataulun – SC Softwaren tapa tehdä IT-järjestelmiä todisti jälleen vahvuutensa

auringonlasku

Kuva: Kari Vuorinen

Neovalle toteutettiin maa-alueiden ja niiden käytön hallintaan tarkoitettu järjestelmä, joka sai nimekseen Luuta.

”Meillä on noin 50 Luudan aktiivikäyttäjää, jotka järjestelmän avulla hallinnoivat Neovan hallinnassa olevien maa-alueiden, kuten turvetuotantoalueiden paikkatietoja, soiden elinkaarta sekä alueiden maankäytön tulevaisuutta”, kertoo Neovan Head of Peat Assets Päivi Peronius.

”Työhön liittyy myös lupa-asioiden sekä maanvuokrauksien hallintaa. Neova on kohtalaisen iso maanomistaja Suomessa, joten ilman maa-alueiden hallintaan liittyvää järjestelmää emme tulisi mitenkään toimeen”, Peronius lisää.

Moderni keskitetty ratkaisu korvasi useat erillisjärjestelmät

SC Software ja Neova aloittivat Luuta-järjestelmän kehityksen jo vuonna 2015, kun Neova tarvitsi modernin ratkaisun elinkaarensa päähän tulleen lupa-asioiden hallintajärjestelmän tilalle. Viimeisimpien kehitysten myötä Luutaan on tuotu useiden erillisjärjestelmien toimintoja:

”Tavoitteemme oli korvata käyttöikänsä päähän tulleita järjestelmiä modernimmalla teknologialla toteutetulla ja käytettävyydeltään nykyaikaisemmalla ratkaisulla”, Peronius kertoo.

”Maaomaisuuden hallintaan, maankäytön hallintaan sekä maankäyttöön liittyvän ympäristöluvitusaineistojen hallintaan oli eri järjestelmät, joiden välillä siirtyileminen oli työlästä ja aikaa vievää. Esimerkiksi karttojen piirtäminen oli todella tarkkuutta vaativaa”, Peronius kuvailee.

”Tiedon ja toimintojen keskittäminen Luutaan on sujuvoittanut tekemistä, ja samojen asioiden tekemiseen kuluu nyt vähemmän aikaa”, Peronius jatkaa.

“Kun puhutaan ketteristä toimintamalleista, niin tämä oli todellakin sitä”

Peroniuksen mukaan järjestelmäuudistusprojektia oli mietitty jo useampi vuosi. Lopulta päädyttiin Luuta-järjestelmän laajentamiseen tarvittavilla ominaisuuksilla, joita SC Softwaren korkean tuottavuuden sovelluskehitysalustalla oli nopea tuoda osaksi järjestelmää.

Neovalla oli selkeä näkemys uusista tarpeista ohjelmiston suhteen. Niistä yksi oli karttakomponentti, joka tuotiin mukaan Luutaan yhteistyössä paikkatietojärjestelmiin erikoistuneen toimittajan kanssa.

”Meitä jännitti etukäteen lähteä haastavaan projektiin kahden ohjelmistotoimittajan kanssa. Aiempiin kokemuksiini perustuen varauduin viivästyksiin ja ongelmiin, mutta yhteistyö SC Softwaren ja Bitcompin kanssa oli todella loistava ja positiivinen kokemus! Molemmilla toimittajilla oli valmius tiiviiseen yhteistyöhön”, Peronius kehuu.

”Kun puhutaan ketteristä toimintamalleista, niin tämä oli todellakin sitä. Meillä oli tiukat aikataululliset ja budjetilliset tavoitteet, mutta saimme projektin maaliin budjetissa ja jopa arvioitua aikataulua nopeammin. Projekti oli sujuva ja olen todella tyytyväinen sen tuloksiin”, Peronius päättää.

Tutustu ohjelmistokehityspalveluihin

 mari niemelä

Mari Niemelä

Head of Business Unit, Trade Union Solutions & Custom ERP mari.niemela@scsoftware.fi +358 50 567 5491

Ota yhteyttä tai varaa esittely!