Teollisuusliitto keskitti sisäiset palveluprosessinsa digitaaliselle alustalle – SC Software kehityskumppanina toimialan parhaan ratkaisukokonaisuuden rakentamisessa

Kuvituskuva, kasvin lehdet etualalla, taustalla valoa ja tummat pylväät

SC Software ja Teollisuusliitto ovat kehittäneet yhteistyössä digitaalisen palvelualustan, jonka päälle on rakennettu useita liiton sisäisiä palveluprosesseja tukevia järjestelmiä. Hankkeen taustoista kertoo Teollisuusliiton tietohallintopäällikkö Ari Pöyry: 

“2018-vuoden liittofuusion myötä tahtotilanamme oli kehittää ja yhtenäistää palveluprosessejamme. Meillä oli käytössä vanhat järjestelmät, jotka olivat teknologialtaan elinkaarensa päässä, eivätkä enää palvelleet kaikkia tarpeitamme. Uusia ratkaisuja suunnitellessa halusimme ottaa käyttäjät paremmin huomioon”, Pöyry kertoo. 

“Kun sisäiset palveluprosessit ovat kunnossa, voidaan tarjota parempia palveluita myös ulospäin.” Ari Pöyry, tietohallintopäällikkö, Teollisuusliitto

Sisäisten prosessien sekä niitä tukevien järjestelmien kehitys rakentaa pohjaa myös sähköisten palvelujen tuottamiseen liiton jäsenaktiiveille. Ensimmäiset askeleet on jo otettu luottamushenkilöiden asiointipalvelun julkaisun myötä. 

“Kun sisäiset palveluprosessit ovat kunnossa, voidaan tarjota parempia palveluita myös ulospäin. Strategiamme mukaisesti haluamme tarjota sähköiset palvelukanavat myös jäsenaktiivien käyttöön”, Pöyry toteaa.  

Moderni ja modulaarinen ratkaisukokonaisuus rakentui pala kerrallaan 

Titaani2021 -nimen saanut hanke aloitettiin asianhallinnan ratkaisun kehityksellä. Tämän jälkeen toteutettiin vaiheittain uusia järjestelmiä, joista muodostuu moderni ja modulaarinen järjestelmäkokonaisuus. Samalla Teollisuusliiton vanhaa järjestelmää on ajettu alas.

SC Software toimitti Teollisuusliitolle hankkeen aikana useita järjestelmiä:

  • Organisaatiorekisteri
  • Asianhallinnan ratkaisu
  • Kokoushallinnan ratkaisu
  • Järjestämissovellus
  • TES-sovellus.

Lisäksi rakennettiin liittotyöpöytä, joka tarjoaa työvälineet liiton johtamiseen sekä keskitetyn navigoinnin kaikkiin liiton järjestelmiin.

Palveluille kehitettiin SC:n toimesta myös yhteinen digitaalinen alusta, joka tarjoaa kaikille sovelluksille yhteiset palvelut, kuten tunnistautumisen, käyttövaltuushallinnan, integraatioratkaisun, tietovaraston ja raportoinnin.

“Pala kerrallaan eteneminen on helpottanut urakkaa; olemme saaneet järjestelmiä käyttöön yksikkö tai toimenpide kerrallaan. Käyttöönottoa on myös helpottanut SC:n järjestelmien tuttuus käyttäjille, sillä ne ovat käyttökokemukseltaan yhteneväisiä”, Pöyry kertoo. 

Ratkaisuja on rakennettu SC Softwaren sovellustuotantoa tehostavan korkean tuottavuuden kehitysalustaa hyödyntäen. Sen ansiosta järjestelmän ketterä, asiakaslähtöinen kehittäminen on ollut tehokasta ja vaativien toimitusten aikataulut on kyetty pitämään. 

SC Softwaren Teollisuusliitolle toimittama ratkaisukokonaisuus

Vahva tahtotila ja sitoutuminen johtivat hankkeen onnistumiseen 

Sujuva asiakkaan ja toimittajan välinen yhteistyö johti hankkeen onnistumiseen.

“Johdolta on vaatinut paljon tahtoa, uskoa ja päätöksentekokykyä, että näin iso hanke on saatu toteutettua, Pöyry toteaa. ”Olemme tehneet töitä laajalla rintamalla, ja monille tämä on ollut ensimmäinen kosketus tietojärjestelmien suunnitteluun ja kehittämiseen. Peruskäyttäjille on tuotu paljon uusia työkaluja käyttöön. Hanke on ollut iso ponnistus koko organisaatiolle”, Pöyry pohtii.  

“Epärealistisen tiukalta tuntunut aikataulu saatiin pidettyä.” Ari Pöyry, tietohallintopäällikkö, Teollisuusliitto

SC Softwaren tehokas tekemisen malli sekä kokenut projektitiimi todistivat jälleen kykynsä, kun uudet järjestelmät saatiin tuotantoon budjetissa ja aikataulussa: 

“Aluksi epärealistisen tiukalta tuntunut aikataulu saatiin pidettyä, ja muutoksia tehtiin joustavasti. Projektinhallinnan kannalta hanke on sujunut mallikkaasti, vaikka monitoimittajatoimitusten sumpliminen ja pandemiatilanne asettivat omat haasteensa”, Pöyry kertoo.  

“SC Softwarella on toimittajakyvykkyyttä ja sitoutuneisuutta. Yhteistyö on sujunut, ja saimme hyvän projektikokonaisuuden toteutettua”, Pöyry päättää.

Projektin lopputulos

• Yhteinen digitaalinen palvelualusta liiton järjestelmille

• Yhtenäistetyt sisäiset palveluprosessit

• Vanha järjestelmä korvattu moderneilla ja modulaarisilla sovelluksilla

• Hyvä pohja jäsenten sähköisten palvelujen rakentamiselle


Ota yhteyttä tai varaa esittely!

Autamme pohtimaan juuri teille sopivia ratkaisuja. Jätä viesti lomakkeella, tai ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan.

mari niemelä
Mari Niemelä
Head of Business Unit, Trade Union Solutions & Custom ERP mari.niemela@scsoftware.fi +358 50 567 5491
Tavataanko tapahtumassa?
Katso tulevat tapahtumat →