Tanan tuotannonsuunnittelun järjestelmä – näkyvyys tuotannon seurantaan koko verkostolle

Tanan keltainen jyrsijä

Tanalle on kehitetty tuotannonsuunnittelun järjestelmä. Tanan kaatopaikkajyrien ja jäterepijöiden valmistus vaatii useita työvaiheita, ja konetoimitusten läpimenoon vaikuttaa näin ollen moni tekijä, kuten työntekijöiden ja työpäivien määrä sekä osien ja materiaalien saatavuustilanne. Näitä muuttujia säätämällä Tanalle toteutetussa tuotannonsuunnittelun järjestelmässä saadaan aikataulutettua asiakaskoneiden valmistumiset ja seurattua tuotannon eri työvaiheiden etenemistä keskitetyssä järjestelmässä.

”Tanalla ei ole omaa valmistusta, vaan ohjaamme sopimusvalmistajiemme tuotantoa karkealla tasolla tilauskannan ja lyhyen aikavälin myyntiennusteen perusteella. Tuotannonsuunnittelun järjestelmässä tuotannon eteneminen ja mahdolliset poikkeukset näkyvät reaaliaikaisesti sopimusvalmistajille, logistiikkapartnerille sekä Tanan myynnille ja hankinnalle. Tämän ansiosta tiedonvälitys tehostuu, eikä tuotannon tilannetta tarvitse lähteä kyselemään keneltäkään”, kertoo Tana Oy:n hankintajohtaja Suvi Kupiainen.

Asiakastilaukset automaattisesti tuotannonsuunnittelun järjestelmään

Tuotannonsuunnittelun järjestelmä on integroitu Tanan ERP-järjestelmään mahdollistaen asiakastilausten viemisen tuotannonsuunnitteluun automaattisesti.

”Aikaa säästyy myös hankinnan puolella, kun viikoittain päivittyvä myyntiennustetieto on ladattavissa suoraan tarvelaskennan pohjaksi, eikä tietoja tarvitse näpytellä ERP:iin manuaalisesti”, lisää Kupiainen.

”Järjestelmän käyttöönoton etuja ovat tiedonvälityksen tehostuminen, nopeampi reagointi mahdollisiin poikkeamiin ja manuaalisen työn väheneminen automaation myötä”.

Lue lisää: Laatupoikkeamien hallinnan ratkaisu tehostaa Tanan hankintaverkoston kontrollointia

”Odotukset ylittyneet”

Tanalla on tällä hetkellä meneillään järjestelmän käyttökoulutukset sopimusvalmistajan ja logistiikkapartnerin kanssa.

”Olemme saaneet käyttäjiltä positiivisia kommentteja – käyttöönotto on ollut vaivatonta ja järjestelmän käytettävyys erinomainen”, kertoo Kupiainen.

”Kuten edellinenkin yhteinen kehityshanke SC Softwaren kanssa, tämä projekti saatiin vietyä maaliin sovitusti muutamassa kuukaudessa. Yhteistyö SC:n asiantuntijoiden kanssa on erittäin mutkatonta ja helppoa, ja lopputulemana saimme enemmän kuin mitä uskalsimme edes toivoa. On ollut kivaa olla mukana”, Kupiainen tiivistää.

Tutustu valmistavan teollisuuden ratkaisuihin


Ota yhteyttä tai varaa esittely!

Autamme pohtimaan juuri teille sopivia ratkaisuja. Jätä viesti lomakkeella, tai ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan.

mari niemelä
Mari Niemelä
Head of Business Unit, Trade Union Solutions & Custom ERP mari.niemela@scsoftware.fi +358 50 567 5491
Tavataanko tapahtumassa?
Katso tulevat tapahtumat →