Teollisuuden työttömyyskassan edustajiston kokous etänä Kokoushallinnan ratkaisulla

Piirroskuva siniasuinen nainen käyttämässä läppäriä

Teollisuuden työttömyyskassalla (nyk. A-kassa) on otettu käyttöön SC Softwaren toimittama kokoushallinnan ratkaisu. Sovellus keskittää niin live- kuin etäkokousten valmistelutyöt, läpiviennin ja jälkitoimet. Ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi materiaalien valmistelu, läsnäolon kirjaaminen, puheenvuoropyynnöt ja äänestäminen. Ratkaisu integroituu mm. Teamsiin.

“Tavoitteena oli saada ratkaisu käyttöön kassan edustajiston kokoukseen”, kertoo Teollisuuden työttömyyskassan hallintoasiantuntija Mari Mommo. “Edustajiston kokous käyttää ylintä päätäntävaltaa työttömyyskassassa, ja osallistujia on satoja.”

Koronatilanteen takia edustajiston kokous järjestettiin ensimmäistä kertaa etänä.

“Jouduimme miettimään koko kokoushallinnoinnin prosessin sähköiseen muotoon ja toteuttamaan kehitysprojektin sekä ohjelmiston käyttöönoton tiukassa aikataulussa”, Mommo kertoo.

Kattava käyttöönoton tuki johti onnistuneeseen kokoukseen

Toteutusprojektin ohella SC Software tuki ratkaisun käyttöönottoa sekä kokouksen toteuttamista yhteistyössä asiakkaan kanssa. Kokousedustajille laadittiin visuaaliset käyttöohjeet sekä harjoituskokouksia, joissa käyttäjät pääsivät kokeilemaan sovelluksen käyttöä.

“Kokousedustajia on iso joukko, eivätkä kaikki ole tottuneet käyttämään tietoteknisiä laitteita. Jännitimme, miten kokousedustajat ottavat kokousohjelman haltuun”, Mommo kertoo. “Tämän takia halusimme ratkaisusta mahdollisimman helppokäyttöisen, ja tuimme käyttöönottoa monella tapaa. Saimme paljon kiitosta erityisesti harjoituskokouksista, jotka madalsivat monella kynnystä osallistua kokoukseen sähköisen järjestelmän kautta”.

“Olimme varautuneet SC Softwaren kanssa yhdessä mahdollisiin ongelmatilanteisiin järjestämällä myös help deskin kokouksen ajaksi, mutta lopulta kaikki pääsivät hyvin linjoille, eikä ongelmia ilmennyt”, Mommo jatkaa. ”SC Software teki kaikkensa ja joustoa löytyi hyvin molemmin puolin, minkä ansiosta saimme projektin maaliin ajallaan”, Mommo kehuu.

Kokoushallinnan ratkaisu vähentää kokouksen työkuormaa

Mommo on huomannut monia käytännön hyötyjä kokoushallinnan ohjelmiston käytössä:

“Olemme tähän mennessä toteuttaneet kokoukset paperikokouksina. Paperien printtailu ja lähettely vie paljon työaikaa verrattuna siihen, että materiaalit voi jakaa sähköisesti sovelluksessa. Myös puheenvuoropyyntöjen tekeminen ja äänestyksen toteuttaminen on helpompaa sovelluksessa kuin manuaalisesti”.

“Myös Zoom- ja Teams-integroituminen on iso etu”, Mommo jatkaa. “On nykyaikaa, että järjestelmät keskustelevat keskenään, jolloin pystytään paremmin hyödyntämään jo vakiintuneita työkaluja”.

”SC Software otti huomioon kokonaisvaltaisen onnistumisen”

Mommo on tyytyväinen SC Softwaren kanssa työskentelyyn:

”SC Software sitoutui alusta asti haastavaan aikatauluun ja otti vastuuta hankkeen kokonaisvaltaisesta onnistumisesta. He ottivat tarpeemme huomioon ja toivat aktiivisesti näkemystään asioista, joita itse emme olisi osanneet ennakoida. Yhteistyö SC Softwaren kanssa oli helppoa”, Mommo päättää.

Tutustu kokoushallinnan ratkaisuun


Ota yhteyttä tai varaa esittely!

Autamme pohtimaan juuri teille sopivia ratkaisuja. Jätä viesti lomakkeella, tai ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan.

mari niemelä
Mari Niemelä
Head of Business Unit, Trade Union Solutions & Custom ERP mari.niemela@scsoftware.fi +358 50 567 5491
Tavataanko tapahtumassa?
Katso tulevat tapahtumat →