SC Sourcing Suite tukee julkisten hankintojen strategisen johtamisen parhaita käytäntöjä

Terveiset Hankinta-Suomi-syysseminaari 2023:sta! Seminaarin puheenvuoroissa käsiteltiin monipuolisesti Suomen julkisten hankintojen tilannetta aina vastuullisuuden teemoista Hankinta-Suomi toimenpideohjelman tuotoksiin. Erityisesti kiinnitimme huomiota siihen, kuinka digitalisaatiolla ja teknologialla on yhä tärkeämpi rooli menestyksekkään hankintatoiminnan ja sen johtamisen mahdollistajana.

Julkisten hankintojen strategisen johtamisen parhaat käytännöt – 22 askelta menestykseen -selvityksessä esiteltiin 22 julkisten hankintojen strategisen johtamisen parasta käytäntöä. Parhaat käytännöt on jaoteltu raportissa hankintojen strategisen johtamisen viitekehykseen, joka koostuu neljästä teema-alueesta: hankinnan rooli ja arvolupaus, prosessit ja työkalut, organisaatio sekä kyvykkyydet.

Kuva: Julkisten hankintojen strategisen johtamisen parhaat käytännöt: 22 askelta menestykseen -raportti

Johtamisen ja toiminnanohjauksen parhaat käytännöt yhdessä ratkaisussa

Seuraamme tiiviisti Hankinta-Suomen työtä, tuoden parhaita käytäntöjä osaksi SC Sourcing Suite hankintojen johtamisjärjestelmää. Selvitykseen tutustuessamme totesimmekin, että ratkaisu tukee jo monipuolisesti listattuja parhaita käytäntöjä:

  • Ratkaisu tukee Suomen hankintalain ja -strategian mukaisia periaatteita sekä asiakaskohtaisia toimintamalleja, digitalisoiden prosessin aina hankintatarpeesta tilaamisen ohjaukseen.
  • Tavoite- ja vaikuttavuustyökalulla sekä kategoriajohtamisen toiminnoilla tuetaan organisaation strategisten ja haluttujen kansallisten tavoitteiden tuomista osaksi jokaista hankintaa.
  • Kaikki hankintatieto on hallinnoitavissa yhdellä alustalla, mahdollistaen tiedolla johtamisen, tuottaen tietoa organisaation muihin tiedolla johtamisen työkaluihin sekä auttaen rikastamaan kokonaiskuvia eri tiedolla johtamisen näkymissä.
  • Järjestelmä tuo kaikki hankinnan sidosryhmät yhdelle alustalle, tarjoten kullekin käyttäjälle olennaisimman tiedon ja mahdollistaen laajan yhteistyön organisaatiossa.
  • Ratkaisu tukee myös sopimus- ja toimittajahallinnan rakentamista ja seurantaa sekä tehostaa vuorovaikutusta toimittajien ja hankintayksikön välillä.

Prosessit ja työkalut ovat suurin teema-alue hankintojen strategisen johtamisen parhaissa käytännöissä – niitä kannattaa lähteä rakentamaan ja kehittämään pala palalta.

Jos haluat keskustella hankintojen toiminnanohjauksen ja johtamisen digitalisaatiosta ja työkaluista, niin asiantuntijamme tulevat mielellään juttusille.

Lisää SC Sourcing Suitesta →Ota yhteyttä tai varaa esittely!

Autamme pohtimaan juuri teille sopivia ratkaisuja. Jätä viesti lomakkeella, tai ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan.

tiina vestman
Tiina Vestman
Vice President, Sales tiina.vestman@scsoftware.fi +358 50 561 4453
Tavataanko tapahtumassa?
Katso tulevat tapahtumat →