Inventointien hallinnan ratkaisu auttaa Sairaala Novaan muutossa

sairaala Nova rakennus ulkoa päin

Keski-Suomen keskussairaalan alueelle rakentui uusi Keski-Suomen Sairaala Nova. Pääsimme auttamaan sairaalan muuttotöissä toteuttamalla inventoinnin hallinnan ratkaisun. Mobiililaitteilla toimivan sovelluksen avulla hoidetaan sairaalan kalusteiden ja laitteiden inventointi sekä uuteen sairaalaan muuton suunnittelu.

”Yhteistyö on ollut rakentavaa ja saumatonta”, kommentoi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin teknologiapäällikkö Kari Varvikko. ”Uuteen sairaalaan muuttoon liittyvä inventointi päästään aloittamaan tavoiteaikataulussa.”

SC Softwarelta projektin toteutusta kommentoi tekninen konsultti Juho Valkonen:

”Inventointien hallinnan ratkaisun kehitys oli mukava projekti. Konsulttimme Perttu Marttila oli määritellyt sairaanhoitopiirin henkilökunnan kanssa tietomallin, jonka pohjalta sovellus alkoi rakentumaan. Asiakkaan toiveesta keskityimme erityisesti hiomaan käytettävyyttä mobiililaitteille ja tableteille. Mobiilikäytön optimointi onnistui hyvin, ja on hienoa nähdä miten meidän korkean tuottavuuden kehitysalustamme taipuu myös pienemmillä laitteilla käytettävien sovellusten rakentamiseen.”

Inventointien hallinnan ratkaisu tallentaa sairaalalaite- ja lokaatiotietoja

Sairaalakalusteen tai -laitteen voi tallentaa järjestelmään skannaamalla laitteeseen liimatun viivakoodin, jolloin järjestelmä luo sille uuden tietokortin. Tietokorttiin on mahdollista tallentaa esimerkiksi laitteen perustietoja, liitekuvia, laitteen nykyinen lokaatio sekä kohdesijainti tulevassa sairaalassa. Vastaavasti tallennettuja sairaalalaitteita on mahdollista hakea järjestelmästä viivakoodin lukemalla. Lisäksi järjestelmästä on mahdollista nähdä inventoinnin status ja tarvittaessa inventoida laite.

”Viivakoodien luku on inventoinnin hallinnan ratkaisussa hyvin yleinen toimenpide, joten selvitin myös erilaisia ratkaisutapoja viivakoodien lukemiseen web-sovelluksessa”, selvittää Valkonen. ”Projektin loppuvaiheessa toteutimme migraation, jossa veimme olemassa olevat kaluste- ja laitetiedot uuteen järjestelmään odottelemaan sairaalan muuttoa”, Valkonen jatkaa.

“Muutostarpeisiin vastattu ketterästi”

Sairaanhoitopiirillä ollaan oltu tyytyväisiä projektin läpivientiin:

”Pääsimme asiakastarpeesta ratkaisuun ketterästi”, kertoo Varvikko. ”Konsepti on kehittynyt matkan varrella ja muutostarpeet on pystytty huomioimaan projektissa. Tuotosten laatu on ollut kiitettävää”.

Tutustu ohjelmistokehityspalveluihin


Ota yhteyttä tai varaa esittely!

Autamme pohtimaan juuri teille sopivia ratkaisuja. Jätä viesti lomakkeella, tai ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan.

mari niemelä
Mari Niemelä
Head of Business Unit, Trade Union Solutions & Custom ERP mari.niemela@scsoftware.fi +358 50 567 5491
Tavataanko tapahtumassa?
Katso tulevat tapahtumat →