Vinha vei investoinnit oikeille raiteille VR Groupilla

VR:n juna

VR Group on hallinnut investointienhallinnan prosessiaan SC Softwaren toimittamalla Vinha-järjestelmällä vuoden 2016 alusta lähtien. Kuva: Pekka Kaskinen.

Investoinneilla sekä ylläpidetään että kasvatetaan liiketoiminnan mahdollisuuksia. Investointeihin sitoutuu liiketoiminnan koosta ja luonteesta riippuen vuositasolla merkittävä määrä rahaa, miljoonista jopa satoihin miljooniin euroihin. Investointien määrän ja kulujen kasvaessa haasteeksi saattaa muodostua investointiportfolion ja investointien elinkaarien ajantasainen näkymä ja hallinta: mitä investointeja on meneillään ja tulossa, ja millä aikataululla ja budjetilla?

Haasteena investointiportfolion kokonaisnäkyvyys

”Hallitsimme investointiprosessiamme aiemmin manuaalisesti lomakkeilla ja excelissä”, kertoo VR Groupin Senior Controller Jyri Mahonen. ”Meiltä puuttui näkyvyys kattavasti koko investointiprosessiin. Tietoja investointien tilanteista joutui välillä etsimään, kaivelemaan ja kyselemään. Tunnistimme tarpeen ratkaisulle, jonka avulla saisimme koko VR Groupin investointiprosessiin lisää hallintaa, näkyvyyttä ja tehokkuutta”, Mahonen kuvailee.

“Automaattisen hyväksyntäketjun, aktiivisen seurannan ja läpinäkyvyyden kautta halusimme saada parempaa ryhtiä koko investointiprosessiin.” Jyri Mahonen, Senior Controller, VR Group

“Tavoitteenamme oli saada käyttöömme helppokäyttöinen alusta, joka tukisi VR:n investointiprosessia koko investoinnin elinkaaren ajan investoinnin ideasta aina loppuraporttiin ja jälkilaskelmaan saakka. Automaattisen hyväksyntäketjun, aktiivisen seurannan ja läpinäkyvyyden kautta halusimme saada parempaa ryhtiä koko investointiprosessiin”, Mahonen jatkaa.

SC Software toimitti VR Groupille Vinha investointien hallinnan ratkaisun vuonna 2016, ja järjestelmä toimii nyt organisaationlaajuisesti yli 200:n käyttäjän työkaluna. Vinhan käyttö on laajentumassa myös VR Groupin Ruotsin toimintoihin.

Tuloksena selkeä investointiprosessi

Vinhan ydin on investoinnin elinkaaren hallinta aina ideasta valmiiksi investoinniksi asti. Toteumatiedon lisäksi budjetti- ja ennusteskenaariot mahdollistavat investointiportfoliomaisen näkymän sekä meneillään oleviin että tuleviin investointeihin.

Mahosen mukaan järjestelmällä on saavutettu tavoitteet investointiprosessin selkeyttämisessä. Hyödyiksi on koettu muun muassa prosessin tehokkuuden paraneminen järjestelmän helppokäyttöisyyden, tiedon löydettävyyden ja ajantasaisen seurannan mahdollistumisen kautta. Lisäksi hyötynä on nähty esimerkiksi BusinessCasejen, investointilaskelmien ja muiden investointiin liittyvien dokumenttien liittäminen helposti löydettäväksi osaksi investoinnin muuta perustietoa.

Lue lisää: SC Vinha | investointien hallinnan ratkaisu

Tutustu ratkaisuun

Ota yhteyttä tai varaa esittely!

Autamme pohtimaan juuri teille sopivia ratkaisuja. Jätä viesti lomakkeella, tai ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan.

mari niemelä
Mari Niemelä
Head of Business Unit, Trade Union Solutions & Custom ERP mari.niemela@scsoftware.fi +358 50 567 5491
Tavataanko tapahtumassa?
Katso tulevat tapahtumat →